دوشنبه 31 اردیبهشت 1403

غار دانیال

– مسیر غار

این غار زیبا و دیدنی در ارتفاعات رشته کوه البرز از استان مازندران – شهرستان عباس آباد – بخش سلمانشهر در روستای دانیال منطقه چاری واقع شده که برای دسترسی از دو شهرستان چالوس و تنکابن حد وسط دو شهرستان شهر سلمانشهر قرار دارد .

پس از وارد شدن به شهر سلمانشهر وارد خیابان دریاگوشه بطرف جنوب شهر شده که فاصله آن تا روستای دانیال 4 کیلومتر می باشد پس از رسیدن به روستای دانیال از داخل روستا عبور نموده به رودخانه خرک آبرود             ( رودخانه دانیال ) می رسید از این مسیر تا غار 1 کیلومتر فاصله است , پس از عبور از رودخانه به منطقه چاری می رسیم  که مسیر این منطقه خاکی بوده و500 متر تا قسمت دیگر رودخانه که ابتدای مسیر جنگلی می باشد  ماشین رو بوده که از این مکان دیگر باید بدون وسیله نقلیه و با پای پیاده در یک مسیر جنگلی و زیبا و دیدنی به مدت نیم ساعت مسیر مورب و رودخانه ای را عبور نموده که دیدن آن برای هر گردشگری خاطره انگیز است تا به پای غار که فاصله 100 متری می باشد رسیده پس از عبور از این مسیرپیچ در پیچ و زیبا و دیدنی به دهانه سنگی غارمی رسیم  و  پس از استراحتی  کوتاه می توانیم وارد غار شویم .

2- بعد از ورود از طریق دهانه متوجه آب بسیار سرد و گوارا و زلالی که در مسیر غار جریان دارد خواهید شد در کل مسیر غار هوا و آب وجود دارد  دیواره های غار تشکیلاتی از قبیل استلاگمیت و استلاگتیت و فلاوستون و مرواریدی پوشانده شده و مسیر غار بیشتر به صورت دالان به عرض 3 الی 6 متر و ارتفاع 5 الی 15 متر است .

طول غار با نظر کارشناسان غار نورد 2200 متر می باشد ضمنا” سقف زیبای آن آمیخته به مواد آهکی که اشکال بسیار شکیلی را طی هزاران سال بوجود آورده و چشم انداز زیبایی را به آ ن داده که باعث شده  شباهت زیادی   بین این غار و غار علیصدرهمدان بوجود آید  .

بیشتر غارنوردان تا کنون توانسته اند تا حدود 2200 کیلومتری عمق این غار پیش روند و هنوز انتهای آن بر کسی مشخص نشده است ولی غار نوردان طول آن را بیش از این تخمین زده اند .

غار دانیال با جاذبه های طبیعی و ورزشی فراوان بهشت غارنوردان و طبیعت گردان نام گرفت و ورزشکاران زیادی آرزوی عبور از تونل این غار را در سر می پرورانند .

این محل برای اجرای تور تفریحی در هر گروه سنی جالب و دلپذیر است چون  500 متراول مسیرتا دهانه غار جنگلی بوده  وتا 150 متر اول غارهر گروه سنی می توانند با داشتن امکانات ایمنی بازدید نمایند .

دهانه غار سنگی بوده و برای ورود به آن باید 2 متر پایین رفت تا وارد غار شد در بعضی نقاط به گونه ای است که می توان از قایق های بادی برای طی کردن مسیر استفاده نمود این غار جزء غارهای رودخانه ای ایران محسوب می شود و یکی از جاذبه های تفریحی و توریستی و خصوصا” ورزشی شهرستان محسوب می شود .

غار فقط دارای یک دالان اصلی ورودی به طول تقریبی 2200 متر و عرض تقریبی 7 متر که با پیچ و خم های فراوان و گذر از دالان های تنگ و باریک پر از آب و حوضچه ها و آبشار های کوچک ادامه می یابد و در بعضی از قسمت ها به چند شعبه کوچکتر تقسیم می شود وجود دالان های کم عرض و ارتفاع که عبور از آنها به صورت پا مرغی و حتی سینه خیز ممکن است از جاذبه های دیگر این غار می باشد .

وجود استلاگمیت و استلاگتیت های زیبا و دیدنی این غار به دلیل جنس لایه های بالای غار کم نظیر و حتی شاید   بی نظیر باشد و جز در مناطق معدودی در دیگر غارها یافت می باشد آب داخل غار از چند چشمه کوچک که از

شعب مختلف آن سرچشمه می گیرد تامین می شود و کاملا” زلال , بی رنگ , بی بو و عاری از هر نوع املاح و مواد معدنی می باشد که آن را قابل شرب می نماید . دمای هوای داخل  غار در فصل تابستان بسیار خنگ و در فصل پاییز و زمستان حرارت تقریبا” مطلوبی دارد  که این دمای مناسب باعث شده تا در تمامی طول سال حتی زمستانها قابل بازدید باشد اما توصیه می شود برای بازدید از این غار درفصول گرم سال به دلیل بالا بودن دما در خارج و هوای مطلوب و خنک در داخل غاردیدن فرمایند .

برای بازدید یک تیم کوچک و سریع 3 الی 5 ساعت و برای تیم متوسط 5 الی 7 ساعت زمان نیاز می باشد .   لوازم مورد نیاز برای بازدید از غار شامل چراغ قوه های ضد آب , کلاه کاسکت , لباس و کفش سبک و مناسب  بوده و عمق عمیق ترین حوضچه های این غاردر بهمن ماه  از 120سانتی متر متجاوز نمی شود پس برای عبور از این حوضچه ها نیاز به لوازم ایمنی شنا نمی باشد و چون مسیر حرکت در خلاف جهت حرکت آب است و با توجه به تک انشعاب بودن آن احتمال گم شدن به صفر می رسد .

نکته قابل توجه این است که ابتدای مسیراین غار از جنگلی مطلوب و زیبا برخوردار بوده که با آواز پرندگان جنگلی عجین گشته است , طول غار 2200 متر می باشد و از دهانه غار آبی به طرف پایین آمده و وارد رودخانه می شود و ورودی غار دارای تاج سنگی که چند درخت نیز روی آن روییده شده و از دهانه غار تا تاج  سنگی حدود 15 متر ارتفاع دارد که فقط با ایستادن در کنار این دیوار قابل رویت است غار در موقعیت                        ” 37 – 39 – 36  شمالی و ” 51 – 19- 51 شرقی و ارتفاع 185 متر از سطح دریا قراردارد .

برای دست یابی راحت به دهانه غار به دلیل نمایان نبودن آن بهتر است با کمک و هماهنگی مسئولین روستایی , دهیاری دانیال صورت پذیرد .

410627

غار دانیال

-تنکابن-1389626681

1(21)

Check Also

متفاوت ترین هتل های ایران

10 مهر مصادف با 2 اکتبر روز جهانی معماری است، و در گوشه گوشه ایران …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

captcha

Please enter the CAPTCHA text