سه‌شنبه 24 مهر 1403

همه چیز درباره چمستان

چَمِستان یکی از شهرهای استان مازندران است.

این شهر مرکز بخش چمستان از شهرستان نور می باشد. جاده‌ای به شکل نیم‌دایره (نعل) چمستان را به نور و آمل وصل می کند. این شهر دارای شهرداری، بخشداری، دادگستری، سایر ادارات و دوایر دولتی، امکانات گازکشی، کتابخانه، عمومی، سینما، و کانون فرهنگی‌تربیتی است.

نام چمستان را برخی دگرگون‌شدهٔ چمنستان و برخی دگرگون‌شدهٔ چمازستان دانسته‌اند. چماز نام نوعی سرخس است.

ارتفاع چمستان با سطح دریا نسبت به آبادیهای دیگر تحت پوشش آن بیشتر است.

روستای ییلاقی لاویج دارای آب گرم طبیعی در ۲۵ کیلومتری جنوب چمستان، پارک جنگلی کشپل، بخش قدیمی آبادی هلاپون و شهر فراموش‌شدهٔ واتاشان از نقاط دیدنی پیرامون شهر چمستان هستند.

چمستان یکی از بخشهای شهرستان نور باچشم انداز بسیارزیبا درحاشیه جنگلهای انبوه همچنان سرو قامت برافراشته از طبیعت سرسبزشمال که در فاصله ۱۵کیلومتری نوربا جاده آسفالته و به ایزدشهر با جاده 10 کیلومتری شوسه و۲۵ کیلومتری آمل با جاده آسفالته و ۹۰ کیلومتری ساری مرکز استان و حدود ۱۸۰کیلومترباتهران واقع گردیده است که حدودمشخصات واربعه آن از شمال وغرب به شهرستان نور واز جنوب به بخش بلده وکوهپایه های البرزمرکزی و شرق به شهرستان آمل محدوده می شود ومساحت آن حدود ۱۵۴۷ کیلومتر مربع دارای ۹۶ پارچه آبادی ودرجلگه های هموارکه از جنوب به کوهستان البرز میانی منتهی میگردد.

  1. کوههای مهم : طارم- رودبارک- کنگر- چهار سراو….
  2. طوایف مهم:بلده ای – لونج- کپج- لاویجی- دشتی- لورائی
  3. محصولات مهم بخش کشاورزی : برنج- گندم- جو-سیب زمینی
  4. محصولات دامپروری و پرورش دام وطیور- عسل و تخم مرغ و …
  5. پارک های جنگلی کشپل:این پارک جنگلی در ابتدای ورودی چمستان در قسمت غرب و در محور جاده لاویج قرار دارد، پارکی در حاشیه ی زیبای لاویج رود، با چشمه های پر آب و زلال، امکانات نسبی اقامتی و محل بازی کودکان که این پارک را به تفریگاه مردم منطقه و مسافران غیر بومی تبدیل نموده است.
  6. آب گرم معدنی لاویج :روستای ییلاقی لاویج در ۱۸ کیلومتری جنوب چمستان در میان دره های جنگلی و زیبای البرز قرار دارد.در ابتدای ورودی چمستان از غرب یک مسیر زیبای آسفالته به طرف جنوب که از جاده اصلی منشعب می شود و با عبور از پارک جنگلی کشپل به لاویج ختم می شود.روستای ییلاقی ” لاویج “، یکی دیگر از نقاط ذیذنی و جذاب این منطقه است که از پرطرفدارترین جاذبه های گردشگری این منطقه است که هر سال مسافران زیادی را به این منطقه می کشاند.

آب های گرم لاویج به دلیل خواص بالای درمانی برای دردهای استخوان و مفاصل و بیماری های پوستی همواره گردشگران فراوانی را در تمام فصول سال به خوذ اختصاص داده است، امکاناتی مناسب نیز در آن منطقه برای اقامت و استفاده از آب معدنی ایجاد شده است. با توجه به اینکه جاده چمستان به لاویج از کشپل می گذرد و از میان جنگل عبور می کند ، به همین دلیل فضای دلپذیری را برای گردشگران فراهم می سازد.

  1. فیل سنگی :در مرکز روستای لاویج قطعه سنگ بزرگی وجود دارد که بر اثر عوامل و فرسایش طبیعی به شکل فیل نشسته بر زمین خودنمایی میکند که مسافران از این روستای خوش آب و هوا با این منظره طبیعی و منحصر بفرد دیدن می کنند.(البته بعد از گذر از آب گرم لاویج با حداقل ده دقیقه پیاده روی می توانید از فیل سنگی هم دیدن نمایید. )
  2. بقعه آقا شاه بالوزاهد:این بقعه در۳کیلومتری شرق چمستان واقع شده است.بقعه مذکور در ضلع شمالی و مجاور با جاده قرار دارد.آقا شاه بالو از عرفای اواخر قرن ۷ هجری قمری و مرشد شیخ حسن جوری چهره اصلی نهضت سربداران خراسان در عهد حکومت مغولان بوده است.

بنای آجری با گنبدی مخروطی و تزئینات کاشیکاری بر روی مرقد آقا شاه بالو زاهد ساخته شذه که از آثار مهم تاریخی مازندزان به شمار می رود.

چمستان

Check Also

جت اسکی موتور است یا قایق؟

جت اسکی و تاریخچه آن جت اسکی از کجا شکل گرفت؟ چه شرکتی آن را …

2 comments

  1. سلام من یک بختیاری ساکن اصفهان هستم در مورد چمستان چند وقتیه که تحقیق میکنم همه چیز خوبه ولی برای من شرایط کار و کاسبی روشن نیست چون من باید کوچ کنم وبه شمال بیام میخواستم یه مقدار از جمعیت بومی و توریستی ومسائل فرهنگی و این که کسایی مثل من هستند برای زندگی اونجا بیان یا نه فقط پولدارا برا عشق و حال میان ویلا میخرن.

  2. بهمن خندابی

    اطلاعات خوببود اما کامل نبود .زیرا ما که این منطقه را نمی شناسیم ،دلمان می خواهد اطلاعات بیشتری کسب نماییم به عنوان مثال اب و هوای انجا مرطوب با چه میزان بارش و یا مهمان نوازی و پذیرش غریبه در انجا و اینکه چرا برخی انجا یا اطراف را تگزاس میخوانند .وچه مشکلی با املی و بابلی ساروی دارند که در سایتهای خود به ان اشاره میکنند که به جز اینها ما بقی مجازند و…..متشکر و ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

captcha

Please enter the CAPTCHA text