به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، کارشناس گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری مازندران کفت:علاوه بر استقرار در جوار بزرگترین دریاچه جهان (دریای خزر)، دریاچههای متعدد کوچک و بزرگی نیز در نواحی جلگهای و ارتفاعات مازندران وجود دارد که به نحوی مورد استفاده علاقمندان به طبیعت قرار میگیرد.
مژگان اسدی به ویژگی های این دریاچه ها اشاره کرد و افزود دریاچه ولشت در جنوب غربی چالوس و شمال شرقی منطقه كلاردشت در ميان دره ای عميق قرار گرفته است. وسعت آن حدود 15 هكتار و عمق متوسط آن 20 متر میباشد. آب اين درياچه شيرين و حجم آن حدود سه ميليون متر مكعب برآورده شده است که به همين علت مأمن پرندگان مهاجر، ماهی و ساير آبزيان می باشد. دسترسی به درياچه از طريق مرزن آباد و سمت غربی جاده چالوس امكان پذير است.
وی تصریح کرد:دریاچه خضرنبی نوشهر نیزدر شمال شهرستان نوشهر و در ميان جنگل قرار گرفته و بنا به اعتقاد بوميان دارای تقدس مذهبی است. وسعت آن كم تر از نيم هكتار، عمق آن حدود 5 متر و آب آن شيرين است. از آن جايی كه اين درياچه از عوامل تخريب انسانی دور مانده و در محدوده حفاظت شده البرز مركزی قرار گرفته است، جايگاه انواع پرندگان و انواع جانوران وحشی اين ناحيه شده است.
اسدی گفت:دریاچه گل پل قائم شهر در جنوب خاوری شهرستان قائم شهر بعد از روستای برنجستانك و سد خاكی زمزم، در ميان جنگل قرار گرفته و دارای دو حوضچه مجزا است. وسعت آن حدود 5.2 هكتار با عمق بين 1 تا 5 متراست كه به علت شيرينی آب، به زيستگاه ماهيان و پرندگان آبزی تبديل شده است. اين درياچه چشم اندازهای جنگلی زيبايی دارد و محوطه اطراق مناسبی نيز در اطراف آن تعبيه شده است.
کارشناس گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری مازندران گفت:دریاچه ساهون هم در دامنههای جنوب غربی قله دماوند، نزدیک روستای نوا آمل قرار گرفته است. این دریاچه قدیمی و مرداب کنونی محوطه ای مخصوص اطراق و اقامت موقت دارد.
اسدی افزود:دریاچه استخر پشت نکا در جوار روستای استخر پشت، ميان دره رودخانه زارم، به صورت گودالی بزرگ و دايرهای شكل قرار گرفته كه پيرامون آن پوشيده از مزارع برنج و نيزار است. وسعت حوضچه مركزی آن بيش از نيم هكتار و حواشی آن در حدود 6 هكتار است. اطراف اين درياچه محوطه ای برای اطراق و استقرار وجود دارد که فاقد امكانات خدماتی است. دسترسی به آن از مسير يك جاده جنگلی بسيار زيبا از شهر نكا صورت میگيرد.
وی تصریح کرد:دریاچه شورمست سوادکوه ، اين درياچه در جنوب غربی پل سفيد، به فاصله پنج كيلومتر از جاده فيروزكوه در ارتفاعات بيشه ای دامنه البرز مركزی قرار گرفته است. اين درياچه دارای پنج متر عمق و بيش از يك هكتار وسعت دارد و آب آن نيز مناسب می باشد.
به گفته اسدی دریاچه عباس آباد این دریاچه در ارتفاع 400 متری از سطح دریا در جنوب شرقی بهشهر میان جنگل قرار گرفته است وبه دلیل ساخت و سازهایی که شاه عباس در اطراف آن انجام داد به نام عباس آباد معروف گشته است.
وی گفت:دریاچه سد دریوک تنکابن ،این دریاچه که در حدود یک هکتار وسعت دارد، روبروی دره ولی آباد هزارچم ودر دامنه کوه دال کمر قرار گرفته است.
اسدی تصریح کرد:تالاب لپو پلنگان مجموعه مرداب های لپو، شیرخان لپو و پلنگان به فاصله یک کیلومتری جنوب دریای خزر و در شرق نیروگاه و شمال منطقه زاغمرز بهشهر قرار گرفتهاند. این مردابها ظاهراً زمانی جزء خزر بوده اند که بعد ها با عقب نشینی دریا به صورت آب باریکهای جدا باقی مانده اند و با گذشت زمان با آب دریا وسیلاب پر شدهاند.
مژگان اسدی افزود: مجموعه تالابی سراندون و بالندون در جوار روستای سید محله در 25 کیلومتری ساری به طرف بابلسر قرار گرفته و دارای دو بخش جنوبی( سراندون) و شمالی (بالندون) است.
کارشناس گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری مازندران گفت:آب این تالاب ها شیرین است. درون و پیرامون آنها نیزار و گیاهان مردابی است که با مرغزار و شالیزار احاطه شده است.
وی در خصوص تالاب گز گفت:این تالاب با وسعتی بیش از 50 هکتار در جنوب غربی خلیج میانکاله قرار گرفته است و قسمتی از این خلیج به حساب میآید. این تالاب مأمن وزیستگاه پرندگان بومی و مهاجر است و چشم انداز شبه جزیره میانکاله و جزیره اسمال ساعی را نیز در روبرو دارد. درختان گز و پوشش گیاهی مردابی، جلوه ای بسیار زیبا و شگفت انگیز به آن بخشیده است. همین ویژگیهای خاص، آن را در زمره تالاب های کم نظیر جهان قرار داده و به ثبت بین المللی هم رسیده است.
اسدی افزود:مرداب کندوچال نیز در میان جنگل انبوه « فی ین » چالوس قرار گرفته است