شهر توريستي نمك آبرود كه در دوازده كيلومتري غرب چالوس واقع شده قسمتي از اراضي منطقه را با وسعت تقريبي 650 هكتار در بر مي گيرد . حد شمالي اين اراضي را درياي خزر و حد جنوبي آن را ارتفاعات مدوبن ( از ارتفاعات سلسله جبال البرز ) تشكيل داده است . وجود پارك هاي جنگلي بنفشه و شمشاد در قسمت شمالي اين مجموعه با وسعت تقريبي 200 هكتار مناظر بديعي را در اين قسمت از اراضي به وجود آورده است . ضمن آنكه در جنوب اين اراضي دامنه كوه مدوبن به صورت جنگلي فشرده و با جاذبه هاي بصري فوق العاده واقع شده است .
طرح اوليه شهرك به وسيله مهندسين مشاور داض ، چرخاب و هوارد همفري تهيه شده است . در گزارش هوارد همفري فرض بر اين بوده است كه جاده چالوس – رامسر منطقه را به دو بخش شمالي و جنوبي تقسيم مي كند كه بخش جنوبي جاده اختصاص به ويلاسازي داشته و بخش شمالي آن هتل هايت و قسمت پيشنهادي مارينا و تأسيسات مربوطه و مجتمع آپارتماني را شامل مي شد .
احداث اين شهرك دو هدف عمده را مد نظر دارد :
ايجاد يك شهر اقامتگاهي – تفرجگاهي براي جذب جمعيت غير ساكن شهرستانهاي نوشهر و چالوس
جذب سر ريز جمعيت شهرهاي چالوس و نوشهر
با توجه به موارد فوق احداث شهرك نمك آبرود تصويب شد و در تاريخ 7/10/62 مصوبه مذكور توسط وزارت مسكن و شهرسازي ابلاغ گرديد . صدور پروانه احداث شهرك نمك آبرود در سال 1366 با استناد به همين مصوبه انجام گرفته است . محدوده اراضي طرح با استناد به اسناد موجود كه با مندرجات پروانه صادره نيز هماهنگ است ، در نقشه شماره 1-1 نشان داده شده است .
از نظر جمعيت پيش بيني شده براي شهرك ، مهندسين مشاور چرخاب با استفاده از گزارش مهندسين مشاور داض تعداد كل جمعيت واحدهاي مسكوني (ويلاها آپارتمان ها) و هتل و متل را جمعاً 20000 نفر برآورد نموده است در حالي كه درگزارش هوافرد همفري تعداد جمعيت 23350 نفر برآورد شده است . در طرح تجديد نظر شده توسط مهندسين مشاور طرح و بنا تعداد جمعيت 46500نفر و يا حدود 50000 نفر پيش بيني شده است كه بيش از دو برابر ارقام قبلي است . در طرح هوافرد همفري براي شهرك نمك آبرود اكثر خانه ها مخصوص تعطيلات (hoilday homes) تصور شده اند لذا تعداد جمعيت در طول سال متغير فرض شده است .
در سال 1364 براي بخشي از محدوده اراضي نمك آبرود طرح توسعه تهيه گرديده است . اين طرح بر اساس ساختار شبكه اصلي خيابان هاي موجود شكل گرفته است كه متشكل از يك حلقه اصلي و خيابان هاي ارتباطي فرعي است . حلقه اصلي به قطعات مسكوني پيوند مي خورد . اين حلقه در گوشه جنوب شرقي قطع شده است و جهت تكميل راه هاي ارتباطي يك بلوار جنوبي شمالي- جنوبي در مركز شهرك به عنوان مركز محور مجهز شهري با عرض متوسط 300 متر جهت ارائه خدمات مورد نياز در مقياس ناحيه و با نظور نمودن جمعيت سربار ناشي از بازديدكنندگان پيش بيني شده است كه حدود 53 هكتار وسعت دارد . اين بلوار به محله هاي مسكوني پنجگانه شهرك كه در دو نوار غربي و شرقي در طرفين ناحيه مركزي قرار گرفته اند ، سرويس مي دهد .
مناطق مسكوني شهرك يعني محله هاي پنجگانه ياد شده داراي مساحتي بالغ بر 230 هكتار مي باشد . محله شمار چهار در جنوب محله شماره يك قرار دارد . محله پنج نيز در گوشه جنوب شرقي و در منتهي اليه جنوبي شهرك قرار گرفته است . محله هاي ياد شده هر كدام داراي يك مركز محله هستند كه خدمات مركز محله اي در اين مراكز پيش بيني شده است . اين مراكز به نحوي طراحي گرديده تا ارتباط مستقيم سواره با مركز شهرك برقرار باشد .
در جنوبي ترين خد مركز خدمات شهري و در طرفين اين نوار در منتهي اليه جنوب شهرك دو ناحيه در مجاورت محله هاي شماره 4و 5 جهت منطقه مسكوني توريستي ( در مجاورت محله 5) و دومي (در مجاورت محله 4) ناحيه اي (به عنوان محله شماره 6) با مشخصات تراكم ويژه (900 نفر در هكتار) با خصوصيات بلوك هاي مسكوني 4 تا 8 طبقه پيش بيني شده است . در شمالي ترين قسمت شهرك نواحي مجاور محله هاي 2و1 منطقه وسيعي (حدود 95 هكتار ) جهت مراكز تفريحي – ورزشي در شمال غربي و هتل و متعلقات توريستي در شمال شرقي در نظر گرفته شده است .
شهرك توريستي و تفريحي نمك آبرود
خاطره شاد گردشگري نمك آبرود هميشه با شماست
شهرك توريستي و تفريحي نمك آبرود جلوه گاه تحقق روياهاي گردشگري شما مي باشد .
شهرك تفريحي و گردشگري ما با وسعت 650 هكتار داراي دو بخش اصلي شهرسازي و امكانات گردشگري مي باشد .
بخش شهرسازي
بر اساس طرح جامع و تفضيلي ساخت شهرك توريستي – تفريحي نمك آبرود ، مساحتي بالغ بر 220 هكتار جهت اقامت دائمي و فصلي جمعيتي بالغ بر 100 هزار نفر از ساكنين اختصاص داده شده است .
مشخصه هاي معماري با انواع مختلف طرحها جهت ويلاها و ساختمان هاي دو طبقه و بلند مرتبه پيش بيني گرديده است .
بخش گردشگري و امكانات تفريحي
در حاشيه جنوب شرقي شهرك ، مرتفعترين تله كابين كشور، قراردارد . اين تله كابين منحصر به فرد در سال 1372 با تلاش كارشناسان ايراني احداث و به بهره برداري رسيده است . اين تله كابين بازديدكنندگان را در مدت 12 دقيقه در ارتفاع 970 متري به قله كوهستان مدوبن با اشراف بر منظره زيباي پانوراماي جنگل و درياي خزر مي رساند .
ديگر امكانات تفريحي و رفاهي جهت گردشگران
درياچه مصنوعي با پدالو ، زمين تنيس ، پيست دوچرخه سواري خانمها و آقايان ، زمين اسكيت ،پاور هنگ گلايدر و اسکاي واکر ، شهر بازی کودکان ، پرواز با هواپيمای دو نفره ، مراكز خريد ، رستورانها ، غرفه هاي بوتيك لباس و صنايع دستي ، فرش ، لباسهاي چرم ، عكاسي ، آرايشگاه و سرانجام مركز تفريحي ساحل دريا را مي توان از ميان ديگر امكاناتي نام برد كه شما مي توانيد در آن ، جوي دوستانه ، لذت بخش و شاد داشته باشيد .
پروژه هاي مورد اقدام در آينده نزديك عبارتند از:
تفريحات آبي و دريايي .
تبديل پارك بنفشه به پارك تفريحي و طبيعي به وسعت 200 هكتار .