نایب رییس اتحادیه باغداران دلیل افزایش قیمت پرتقال را حاشیهسازی سودجویان، ناهماهنگی در حمل و نقل و شلوغی جادهها عنوان و تاکید کرد که این میوه در روزهای آینده به طور قابل توجهی با کاهش قیمت همراه خواهد شد.
مجتبی شادلو در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، درباره چرایی افزایش یکباره قیمت پرتقال در روزهای ابتدایی نوروز اظهار کرد: از ابتدای سال 1393 به طور مکرر بر کمبود مرکبات تاکید میشد اما در این روزها مشخص شد که کمبودی وجود نداشت و نبودی در کار نیست؛ بلکه عدهای که به دنبال حاشیه سازی از طریق اطلاع رسانی یا عملکرد خود بودند و سعی داشتند کمبود پرتقال را به دولت تحمیل و برای تحقق اهداف خود، واردات بی رویه را آغاز کنند.
وی همچنین ناهماهنگی در حمل و نقل را عامل دیگر تاثیرگذار در افزایش قیمت پرتقال و مرکبات برشمرد و افزود: با توجه به اینکه عمده مرکبات از نوار شمالی کشور و از گیلان، مازندران تا گلستان تامین میشود در ایام نوروز با توجه به اینکه جاده چالوس و هراز برای کامیونها مطلقا بسته شده و اخیرا تردد وانتها در آن محدود شد. همچنین جاده فیروزکوه هم به دلیل ازدحام بالا مشکلاتی را برای رفت و آمد ایجاد کرد در نهایت صاحبان وسائل نقلیه تمایلی برای عبور و مرور در این مسیر و جابجایی مرکبات نداشتند که در مجموع این امر موجب محدود شدن دستیابی به مرکبات موردنظر و اثر در قیمت آن شد.
شادلو با بیان اینکه افزایش قیمت پرتقال تنها در روز اول عید اتفاق افتاد، ادامه داد: این درحالی است که با درنظر گرفتن زنجیره توزیع از مقصد تا خرده فروشی در یک فاصله دو – سه روزه تغییرات قیمت در روزهای دوم و سوم نیز ملموس بود.
وی شرایط کنونی توزیع و فروش پرتقال را مناسب عنوان کرد و ادامه داد: این در حالی است که حتی روند قیمت معکوس شده و در روزهای هشتم و نهم تا هزار تومان هم کاهش یافت. در عین حال که از ابتدای فروردین تاکنون قیمت پرتقال حدود 2000 تومان کاهش داشته و پیش بینی می شود با توجه به اینکه هنوز برخی از انبارها از ذخایر خود استفاده نکرده و عرضه کافی وجود دارد قیمت در روزهای آینده با کاهش قابل توجهی همراه باشد.
نایب رییس اتحادیه باغداران تاکید کرد که قیمت پرتقال براساس مصوبات تنظیم بازار تغییری نداشته و قطعی بوده است؛ بنابراین تخطی انجام شده و گرانیهای صورت گرفته باید از طریق دستگاههای نظارتی و مسئولین بازار و بازرسی پیگیری شود.