به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی ، ناصر حاجی زاده ذاکر در خصوص آخرین وضعیت طرح کلان ملی فناوری و نوآوری کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیما گفت: کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیمای ایران به آب انداخته شده و هم اکنون در کنار ساحل در حال گذراندن تست های مختلف است.
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با بیان اینکه به طور کلی حدود 2 تا سه ماه تمامی تست های کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیما زمان می برد، افزود: امیدواریم اواخر تابستان امسال در مراسمی با حضور مسئولان شاهد بهره برداری رسمی از آن باشیم.
وی اضافه کرد: البته زمانی این مراسم برگزار خواهد شد که کلیه اشکالات برطرف شود چرا که ممکن است در انجام آزمایش ها به مشکلاتی برخورد کنیم که رفع آن زمان ببرد که در این صورت مراسم بهره برداری به تعویق می افتد.
وی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی را دارای یک مسئولیت بزرگ در سطح ملی معرفی کرد و افزود: به لحاظ موقعیت خاص ایران و وجود دریا در شمال و جنوب آن، مجموع این سواحل یک زمینه کاری بسیار گسترده ای را فراهم کرده که امیدواریم بتوانیم با یک حرکت جهشی در تمامی این بخش ها بهترین عملکرد را داشته باشیم.
**توسعه پایگاه های ساحلی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
حاجی زاده توسعه پایگاه های ساحلی دریای عمان، خلیج فارس، دریای خزر متناسب با نیازهای کشور را یکی از اولویت های پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی عنوان کرد و گفت: هم اکنون یک پایگاه در سواحل دریای عمان فعال است اما متاسفانه پایگاه ساحلی بندرعباس در شان پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی نیست و زمینی تملک شده که امسال کار ساخت و ساز آن آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پایگاه بوشهر نیازهای پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی را تامین نمی کند، گفت: به همین دلیل از طریق استانداری در مرحله تملک زمین هستیم که ان شاءالله به زودی کار عمرانی آن آغاز می شود.
حاجی زاده ذاکر تصریح کرد: همچنین یک پایگاه ساحلی دیگر در شهر نوشهر فعال است و در استان گیلان هم زمینی در حال تملک پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی است که در آینده نزدیک کار ساخت و ساز آن در شهر رشت آغاز می شود.