چهارشنبه 29 فروردین 1403

چرای بی رویه دام عامل اصلی تخریب جنگل هیرکانی است

آندراش دارابانت (Andras Darabant) روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در چالوس افزود : شمار دام در جنگل های هیرکانی نسبت به دهه های قبل بسیار افزایش یافته که این یکی از عوامل اصلی تخریب بیشتر جنگل است.

مطابق آمار رسمی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، حدود دو میلیون و 950 هزار راس دام در جنگل های هیرکانی حضور دارند.

این جنگل شناس اتریشی که برای شرکت در کارگاه مقدماتی آموزش جنگلداری جامعه محور به چالوس سفر کرده است ، در عین حال از رشد جنگل کاری نسبت به گذشته ابراز خرسندی کرد و گفت : در بهمن سال 1393 در سفری 10 روزه به شمال ایران از جنگل های فَری رود در شهرستان رودبار و زیلَکی رود در شهرستان سیاهکل و همچنین دو هزار و سه هزار در شهرستان تنکابن و بَلیران در شهرستان آمل و چهل چای در شهرستان مینودشت بازدید کردم که امیدوار کننده بود.

مشاور بین الملل جنگلداری اجتماعی پروژه مدیریت چند منظوره جنگل های هیرکانی تاکید کرد : در این سفر با جوامع محلی و نحوه مدیریت جنگل های شمال ایران و نظر مردم بومی آشنا شدم.

وی افزود : حفظ جنگل ها به حفظ تنوع زیستی گیاهی و جانوری کمک می کند و تنوع زیستی بالا یکی از ویژگی های بارز جنگل های هیرکانی است.

دارابانت در پاسخ به این پرسش که مدیریت چند منظوره جنگل ، علاوه بر ایران در چه کشورهایی انجام می شود ، گفت : این پروژه در بسیاری از کشورها از جمله هند ، نپال ، بوتان ، مغولستان ، رومانی ، برزیل ، تایلند ، ویتنام ، آفریقای مرکزی و همچنین تمام کشورهای آمریکای لاتین اجرا می شود.

اجرای پروژه مدیریت چند منظوره جنگل های هیرکانی در پی توافق سازمان جنگل های کشور با برنامه عمران ملل متحد (UNDP) و با حمایت صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) از 15 اردیبهشت 1392 آغاز شد.

مرکز این پروژه در معاونت امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در شهرستان چالوس مستقر است.

هدف از اجرای این پروژه مشارکت مردم در مدیریت جنگل و تامین معیشت آنان از راه های غیر مخرب است تا انگیزه های تخریب جنگل برای کسب درآمد از بین برود.

جنگل های هیرکانی با 9/1 میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی داغ در شرق استان گلستان، در پهنه ای به طول تقریبی 800 کیلومتر و عرض 20 تا 70 کیلومتر امتداد دارد و یکی از طبیعی ترین و ارزشمندترین جنگل های دنیا محسوب می شود.

Check Also

خسارت سیلاب در غرب مازندران

اصلانی فرماندار شهرستان عباس آباد: 🔹سیل شب گذشته ۱۳ آبان ماه به تاسیسات زیر بنایی عباس‌آباد، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

captcha

Please enter the CAPTCHA text