مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مازندران افزود: تنها یک گروه از اتباع کشور افغانستان که قبل از سال 85 با زنان ایرانی ازدواج کرده و دارای پاسپورت با اقامت (ویزای مازندران) بوده و میتوانند در مازندران حضور داشته باشند و اتباعی که کارت و یا گذرنامه سایر استانها را دارند، نمیتوانند در مازندران حضور پیدا کنند.
وی افزود: بر اساس ماده 1060 قانون مدنی، ازدواج زن ایرانی با تبعه ی خارجی در مواردی هم که منع قانونی ندارد موکول به اجازه ی مخصوص از طرف دولت است.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مازندران ادامه داد: ماده 17 قانون ازدواج نیز تصریح میکند هر خارجی که بدون اجازه مراجع ذیصلاح با زن ایرانی ازدواج کند به حبس تادیبی از یک تا سه سال محکوم خواهد شد.
شفیعی، ازدواج با اتباع خارجی غیرمجاز را ممنوع اعلام کرد و بیان داشت: بر اساس بخشنامه ریاست قوه قضائیه، دادگاهها نیز نباید قبل از کسب اجازه مخصوص از وزارت کشور اقدام به پذیرش دعوی و صدور حکم به ثبت واقعه ازدواج اتباع خارجی با زن ایرانی کنند.
مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری مازندران با اشاره به ماده 1 قانون ورود و اقامت اتباع خارجی، افزود: بر اساس این قانون هر یک از اتباع خارجی برای ورود ، اقامت و خروج از ایران باید اجازه ی مأموران مربوطه ایران را تحصیل کنند، کلیه اتباع خارجی موظف هستند برای ورود به کشور ایران با سند مسافرتی (گذرنامه) و اخذ ویزا از نمایندگیهای دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور متبوع اقدام کنند، در غیراینصورت ورود آنها غیرقانونی بوده و مطابق ماده 15 قانون مزبور مجرم تلقی و مجازات خواهند شد.
وی با بیان اینکه ازدواج مردان خارجی با زنان ایرانی برای اقامت مرد تبعه خارجی در ایران امتیاز ایجاد نمیکند، تصریح کرد: به موجب قوانین تابعیت جمهوری اسلامی ایران، درصورت ازدواج زن ایرانی با تبعه ی خارجی، تابعیت زوج به زوجه تحمیل میشود.